perjantai 14. lokakuuta 2011

Fileepihvin paistaminen


Pihvien paistamisessa on tärkeää, että liha on otettu huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Kun liha ei ole liian kylmää, sen kypsyminen on tasaisempaa.
Painele pihvien pinta talouspaperilla kuivaksi. Näin paistopinnasta tulee kauniimpi, eikä pihvi räisky pannulla. Pihvit kannattaa maustaa suolalla ja mustapippurilla vasta kun käännät ne pannulla. Näin mausteet pysyvät pihvin pinnassa eivätkä jää pannulle. Fileepihvejä ei tarvitse nuijia, riittää kun muotoilet ne kädellä tasapaksuisiksi.

1. Paistamiseen kannattaa valita valurautainen, hyvin kuumuutta kestävä paistinpannu. Kuumenna pannu ja lisää öljy sekä nokare voita. Pannu on valmis paistamaan, kun rasva on vaalean ruskeaa eikä enää kupli. Laita pihvit pannulle, mutta älä paista kerrallaan enempää kuin 2-3 pihviä. Liian täyteen ahdettu pannu jäähtyy nopeasti, eivätkä pihvit paistu kunnolla. Anna pihvien paistua rauhassa äläkä siirtele niitä pannulla paistamisen aikana.

2. Kun pihvin pintaan alkaa ilmestyä punaisia nestepisaroita, on aika kääntää pihvi. 2-3 cm paksu pihvi on kääntövalmis noin kahden minuutin paistamisen jälkeen. Tässä kohtaa voit jo hieman pienentää lieden lämpöä.

3. Mausta paistopinta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla heti kääntämisen jälkeen. Kun pintaan alkaa taas ilmestyä pisaroita, on pihvi parhaimmillaan; ”medium” eli sisältä punertava ja mehukas.

4. Jotta nesteet pysyisivät leikattaessa pihvin sisällä, on sen annettava vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Voit vielä käyttää pihvit kuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua, niin saat niihin kauniin kiiltävän ja tirisevän pinnan.

5. Jos haluat pihvisi kypsänä, siirrä ne matalaan uunivuokaan ja jatka kypsentämistä uunissa 150 asteessa 5-10 minuuttia pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä riippuen. Paksut pihvit kannattaa aina ruskistaa ensin pannulla ja kypsentää haluttuun kypsyyteen uunissa lihalämpömittaria apuna käyttäen.


Vinkki!

Voit paistaa pihvit myös tulikuumalla grillipannulla, jolloin saat pihvien pintaan kauniit raidat. Grillipannulle ei kaadeta öljyä, vaan öljy sivellään pihvien pintaan ennen paistamista. Pannulle kaadettu rasva tukkii pannun urat, eikä raidoista tule niin kauniita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos kommentistasi :)